Domkirkekvarteret i Viborg har med sine enestående kvaliteter og sin historiske betydning et åbenlyst udviklingspotentiale.
Derfor har de mange aktører i Domkirkekvarteret sammen sat sig det mål at etablere et kulturelt og kunsthistorisk kraftcenter. Det skal ske ved at samle områdets seværdigheder til én fælles attraktion på internationalt niveau.
Målet er at etablere en samlet attraktion, der er blandt de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark.

En ny samlet fortælling

Viborgs domkirkekvarter indtager en vigtig plads i Danmarkshistorien, som et helt centralt sted i landet for verdslig og kirkelig magt i 1000 år.
Stedets dramatiske historie rummer således nøglen til, at forstå det moderne Danmarks tilblivelse og monarkiets, kirkens, retsstatens og demokratiets udvikling fra vikingetiden til i dag.
Domkirkekvarterets institutioner, bygninger og byrum skal i fællesskab formidle stedets historier og forene kulturarv, arkitektur og kunst som én samlet kulturattraktion. Her skal byens borgere og besøgende fra ind- og udland kunne erkende, reflektere og lade sig inspirere af stedets stærke historie og betydning gennem oplevelser og fordybelse.

 

Læs mere om visionen her. (pdf)